Başkanlarımız

PROF.DR EYÜP SANAY

1989 - 1990

1942 Kızılcahamam doğumlu-Ankara Ü. İlahiyat Fak.-Almanca, Arapça, İngilizce-Berlin Çalışma Ataşesi, Zürich Çalış.Ataşeliği Sosyal Yrd., Gazi Ü. İletişim Fak. Öğr. Üyesi, G.Ü. Sosyal Bil.Enst.Basın Yayın Y.O. Md.Yrd., G.Ü. İletişim Fak. Radyo-Televizyon ve Sinema Bl.Bşk., Zürih Radyosu Program Yapımcısı, Türkiyenin Sesi Radyosu Prog.Koor. - Öğretmenler Vakfı Genel Başkanlığı ,AK Parti Kurucu Üyesi - XXI, XXII nci Dönem Ankara Milletvekili - Parlamentolararası Birlik (PAB) Türk Grubu Üyesi görevlerinde bulunan Sanay evli 5 Çocuk babasıdır.

MEHMET ATAMTÜRK

1990 - 1999

HAMİT KARADENİZ

2000-2004

1957 Kars doğumlu; İlkokulu merkez Aydınalan köyünde, ortaokul ve liseyi Kars İmam-Hatip Lisesinde  1974-1975 Öğretim yılında tamamladı. Aynı yıl Erzurum Yüksek İslam Eğitim Enstitüsüne girdi.

1978-1979 Öğretim yılında bu okuldan mezun olduktan sonra sırayla aşağıdaki görevlerde bulundu. Sinop İmam- Hatip Lisesi ve Ankara Kimya Meslek Lisesi Öğretmenliği Malatya- Doğanşehir, Ankara- Polatlı, Adapazarı- Merkez, Ankara- (Merkez) Tevfik İleri İmam- Hatip Lisesi Müdürlüğü (1985-1999) Mamak Lisesi Müdürlüğü, Ankara yapı Meslek Lisesi Öğretmenliği görevlerinde bulundu.

MTTB ve Talebe Federasyonlarında, Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Eğitim Bir- Sen’de Aktif olarak görev yaptı. Öğretmenler Vakfı genel başkanlığı görevinde bulundu. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

İSMAİL HAKKI AKKİRAZ

2005-

1956 yılında Ordu'nun Fatsa ilçesinde doğdu. İlkokulu Korgan da Orta ve Liseyi Ordu İmam Hatip Lisesinde okudu. Üniversiteyi Suudi Arabistan Medine İslam Üniversitesinde Dava ve Din Usulü Fakültesinde okudu. Korgan İmam Hatip Lisesinde gönüllü öğretmenlik yaptı. 1985 yılında Batman İmam Hatip Lisesine meslek dersleri öğretmeni olarak atandı.

1988 yılında Devlet Memurları Yabancı Diller Eğitim Merkezine Arapça öğretmeni olarak atandı. 1989 yılında kuruları öğretmenler vakfı kurucuları arasında yer aldı, TBMM çeşitli dönemlerde 8 yıl danışmanlık yaptı. 30.03.2005 tarihinde Öğretmenler Vakfı başkanı oldu.

12.10.2005 tarihinde ÖĞ-DER Şuurlu Öğretmenler Derneğinin kurucuları arasında yer aldı. 09.06.2014 tarihine kadar ÖĞ-DER Genel Başkanlığı görevini yürüttü. Ayrıca ÖĞ-DER'in çıkardığı Milli Şuur Dergisi ile Milli Gazete Düşünce sayfasında vazıları yayınlanmaktadır.Akkiraz evli ve 5 çocuk babasıdır.

Kurucular

Dr. İhsan Süreyya SIRMA